Bitcoin nærmer seg $ 12.000 etter å ha snappet aksjekorrelasjon

Bitcoins største rally på mer enn en uke har presset det til randen av USD 12.000, et nøkkelnivå som kartister og teknikere har sett.

Verdens største digitale valuta steg hele 3,4% på mandag til rundt $ 11 835. Crypto-fans følger nøye med på $ 12 000-nivået som en stor hindring å krysse før den kan gå ut på et større rally.

Bloomberg Galaxy Crypto Index, som sporer noen av de største digitale myntene, steg også og fikk 4,5% på ett tidspunkt. Dash og monero var blant de største fremskrittene, som hver steg mer enn 5%.
Mange på sosiale medier var raske til å påpeke at det allerede eksisterer en virkelig global og desentralisert digital valuta

På mandag var Det internasjonale pengefondet vert for et virtuelt panel for betalinger og digitale valutaer over landegrensene, som blant annet inneholdt BIS GM Agustin Carstens samt styreleder i den amerikanske sentralbanken. Powell sa at sentralbanken vurderer kostnadene og fordelene med en digital valuta, men har ennå ikke bestemt seg for om den skal utstedes. Han nikket også til Facebooks bok som en katalysator for å fokusere mer oppmerksomhet på problemene.

Diskusjonen hjelper i det minste delvis med å forklare Bitcoin Revolution bevegelse høyere ettersom det ble nøye overvåket av kryptosamfunnet, sa Mati Greenspan, grunnlegger av Quantum Economics.

Langt fra hverandre

„Kommentarer fra Jerome Powell og de andre deltakerne gjorde det klart hvor langt fra hverandre de forskjellige landene er når det gjelder CBDC,“ sa Greenspan, og henviste til sentralbankens digitale valutaer. „Mange på sosiale medier var raske til å påpeke at det allerede eksisterer en virkelig global og desentralisert digital valuta.“

Myntens handel på mandag hjalp den også til å øke den nylige trenden med å bevege seg i takt med amerikanske aksjer, hvor den ofte økte når de var og falt på risikofrie dager. S&P 500-indeksen falt da investorene veide den siste fremgangen med en ny regning for offentlige utgifter som skulle hjelpe til med å støtte økonomien.

Mange analytikere er fortsatt bullish på kryptovalutaen, oppmuntret av den begrensede tilgangen og trøstet av større institusjonell aksept de siste ukene. Square sa for eksempel tidligere denne måneden at det har investert omtrent 50 millioner dollar i bitcoin.

„Vi ser bitcoin vokse fram som en relativ oase av ro og outperformance,“ skrev Mike McGlone, en analytiker med Bloomberg Intelligence, i et notat. „Det burde være liten tvil om at teknologi og digitalisering vil fortsette å utvikle seg, men bitcoins tilbud vil fortsette å krympe og støtte prisen.“ – Rapportert av Vildana Hajric, (c) 2020 Bloomberg LP