Een ander bedrijf dat miljoenen dollars verdient, richt zich op Bitcoin als een Dollar Hedge.

We hebben die kapitaalbasis nodig om onze investeerders, onze werknemers, onze klanten en onze partners ervan te verzekeren dat we goede en slechte tijden zullen meemaken„, aldus de CEO van MicroStrategy.

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • MicroStrategy investeert 250 miljoen dollar in een reeks activa, waaronder Bitcoin.
  • De beweegredenen van het bedrijf zijn vooral gebaseerd op het vermogen van Bitcoin om zich in te dekken tegen een zwakke dollar.
  • Bitcoin’s vermogensaanwas en hedging eigenschappen zullen grotere investeerders verleiden om het digitale activum over te nemen.

Nog een ander beursgenoteerd bedrijf met meerdere miljarden dollars vertelde investeerders dat het een deel van zijn activa in Bitcoin zou investeren om de waarde van zijn kapitaal te behouden ten opzichte van een verzwakkende dollar. BTC, dat beleggers lucratieve voordelen biedt en politieke risico’s afdekt, zou een belangrijk onderdeel kunnen worden van bedrijfsportefeuilles in de toekomst.

Instellingen en bedrijven wenden zich tot Bitcoin

De tegenwind voor Bitcoin wordt steeds sterker naarmate de prijs van het digitale product een jaarlijks hoogtepunt bereikt. Van de intrede van institutionele beleggingsfondsen tot de zinderende vraag van retail- en macrobeleggers, de fundamentals van Bitcoin schetsen een zeer bullish beeld.

Er is één katalysator die genegeerd is en die een verdere kapitaalinstroom naar Bitcoin zou kunnen veroorzaken: bedrijven.

MicroStrategy, een analytisch softwarebedrijf, wil investeren in edelmetalen en Bitcoin Method om de kracht van haar balans te vergroten. Terwijl het bedrijf winst uitdeelt aan zijn aandeelhouders, wil het wat geld vasthouden voor interne investeringen om het bedrijf te laten groeien.

Phong Le, CFO van MicroStrategy, vertelde analisten in de driemaandelijkse winstopgave dat het bedrijf $250 miljoen zou afleiden naar activa zoals aandelen, zilver, goud en Bitcoin.

Medeoprichter en CEO Michael Saylor rechtvaardigde later de noodzaak van deze investeringen:

„Dat gezegd hebbende, moeten we een gezonde kapitaalbasis behouden. Het is het equivalent van ons kapitaal als instelling en we hebben die kapitaalbasis nodig om onze investeerders, onze werknemers, onze klanten en onze partners ervan te verzekeren dat we goede en slechte tijden zullen doormaken. Dus hoewel het potentieel verwaterend is voor ons om dat kapitaal in dollars te dragen, betekent dat niet dat we het kapitaal niet nodig hebben. Dus, als we kijken naar de activa, goud, zilver, bitcoin, en aandelen zijn allemaal aan het toenemen als de dollar is verzwakt.“

Naast hedgefondsen zoals Renaissance Technologies en Tudor Investment Corp, kijken traditionele bedrijven ook naar de financiële markten om hun kapitaalbasis te laten groeien. Elk overheidsbedrijf heeft een aantal investeringen, zij het in één activum of een verscheidenheid aan activa.

Apple had bijvoorbeeld eind 2019 $170 miljard aan langetermijninvesteringen en $40,39 miljard aan kortetermijnbeleggingen op de balans staan. Naarmate de dollar verzwakt, zal het kapitaal overgaan in risicoactiva die voorkomen dat deze bedrijven hun koopkracht verliezen.

Grote bedrijven als Apple en Microsoft geven de voorkeur aan aandelen omdat ze liquider en betrouwbaarder zijn. Bitcoin heeft echter zijn eigen unieke plaats in een bedrijfsportefeuille. Terwijl het zich in 2020 heeft gedragen als een risicodrager, fungeert Bitcoin ook als een sterke hedge tegen politieke onzekerheid.

Omdat de Fed een duurzame omgeving met lage rente belooft, zullen meer bedrijven overwegen om Bitcoin aan hun portefeuilles toe te voegen als de rendementskansen in de obligatiemarkt opdrogen.